Juntes fem Cercle: Potenciar el paper de les dones a les entitats esportives

Des del Cercle Sabadellès 1856 una de les línies estratègiques de l’entitat per aquest 2022 ha estat la de “potenciar el paper de la dona a la nostra entitat en totes les seves vessants: l’esportiva, entrenadora, emprenedora, mecenes, empresària i sòcia. Per tal de reforçar diferents accions s’han realitzat dos projectes, tots ells amb resultats molt satisfactoris i amb projecció futura.


Person responsible for the Good Practice

Cercle Sabadellès 1856

Good practice source

Good Practice publisher

Description

Els projectes desenvolupats pel Cercle Sabadellès 1856 són una mostra de l'impuls que la societat està donant a la igualtat de gènere, especialment en l'àmbit de l'esport i l'empresarial. Els projectes que van desenvolupar són:

1. SÒCIES EMPRESARIES COM A MECENES DEL CERCLE SABADELLÈS 1856: L’objectiu d’aquest projecte era donar visibilitat a les sòcies empresàries de la nostra entitat, mitjançant un micromecenatge destinat a realitzar activitats diverses per a per tothom el dia Mundial de la Dona, 8 Març de 2022. En aquest projecte es van realitzar les següents accions:

  • "Esmorzar de dones empresàries”. Es va potenciar el lobby femení i on es van poder posar en comú les seves experiències personals, laborals i esportives.
  • Es van regalar 250 samarretes entre totes les dones que vàren venir al Cercle Sabadellès 1856 a fer activitat esportiva durant el dia 8 de Març.
  • Xerrada amb esportistes professionals sobre l’esport femení i les dificultats per arribar a l’elit del l’Esport. Amb la participació de: Melanie Serrano (jugadora del FC Barcelona de futbol), Rocio Bultó (pilot de motos profesional) i Susana Rodrigues (Campiona d’Espanya de pàdel Adaptat).
  • Es van realitzar lones publicitàries per donar visibilitat als actes i a les empreses de les sòcies col·laboradores. També vídeos, fotos i continguts a les xarxes socials.

2. POTENCIAR L’ESPORT FEMENÍ PROJECTE TENNIS FEMENÍ I FUTBOL FEMENÍ: Projecte dedicat a potenciar una estructura d'escola que permeti a les noies iniciar-se en pre-tennis (4 anys) i acabar en professionals o beques esportives (18 a 20 anys). També es van oferir portes obertes a nenes que vulguin jugar a futbol al Cercle Sabadellès 1856 per la creació d’equips femenins per la propera temporada 2022-23.

El projecte va ser molt ben rebut entre les sòcies i els socis de l'entitat. A part de complir amb l’objectiu de “l’empoderament” de dones empresàries en el món de l’esport, han sorgit noves inquietuds entre les sòcies que volen tenir un paper actiu en la propera edició del Dia Mundial de la dona. També cal destacar que a les xerrades amb les esportistes professionals, un 80% dels assistents van ser públic masculí, fet que encara referma més que les bones pràctiques no entenen de gèneres ni de sexes.

Needs

Es va detectar que a les seccions de tennis i de futbol el percentatge d’esportistes femenines era molt més baix que a les seccions de pàdel i de natació ( inclosa natació de figures). També es va fer un anàlisis de les llicencies federatives de futbol i de tennis tant a nivell de Comunitats Autònomes com a nivell nacional. Els resultats d’aquests anàlisis van animar a impulsar dos projectes esportius per potenciar i encoratjar a les sòcies a practicar l’esport federat a les seccions de tennis i futbol.

Files

Year

2022

Time

2022

Price

UnspecifiedPublished on*** 17 May 2023Comments


Log in to leave a comment.


We’re preparing the Good Management Practice file. You’ll be able to download it in a few seconds

Supporters